Učenici OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina ozelenjavaju školsko dvorište (foto)

Učenici OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina ozelenjavaju školsko dvorište (foto)


OŠ „Sveti Sava“ u Bijeljini dio je Projekta „Ozeleni, blago meni“ kako bi formirali zeleni pojas u školskom dvorištu. U proteklom periodu, u okviru ovog projekta, realizovan je ciklus predavanja sa različitim temama o očuvanju okoline, nabavljeno je eko-ostrvo, pokrenut je reciklažni program i postavljena učionica na otvorenom. U završnoj fazi projekta formiran je zeleni pojas u školskom dvorištu. Zasađene su 24 sadnice, među kojima je 18 platana na igralištu, pet ukrasnih sadnica u novooformljenoj maloj botaničkoj bašti i jedna breza (u drvoredu gdje je nedostajala).

Stanislava Stančić, nastavnica u ovoj školi, rekla je da je implementacija počela u avgustu mjesecu pod pokroviteljstvom organizacije „World vision BiH“.

„Radili smo na proširenju prostora, kako bismo formirali botaničku baštu. Želim da zahvalim svim sponzorima i prijateljima na pomoći. Početkom školske godine imali smo niz predavanja nakon kojih su članovi Savjeta učenika dobili zadatak da drugarima prenesu ono što su naučili. Jedno od tih predavanja je imala koleginica iz škole koja je govorila o selekciji reciklažnog otpada i tada smo izvršili promociju eko-ostrva. Posljednja faza je ova, sađenje tih sadnica koju su djeca rado prihvatila“, istakla je Stančić.

Milica Macan, učenica šestog razreda rekla je da živi u selu i da je srećna što je oko nje svaki dan zelenilo, te joj je još draže što zajedno rade na zelenilu u školskom dvorištu.

„U dvorištu su bila dva drveta koja su uklonili, jer su bila stara, pa smo zasadili dvije mladice. Živim na selu i imam oko sebe svaki dan zelenilo i predivno je živjeti u prirodi“, iskrena je Macan.

Milica Tomanić kaže da joj ne smeta što su joj ruke prljave, jer „svaka upljana ruka može da se opere, a drvo u našem dvorištu ostaje“.

„Takođe živim u selu i lijepo je pomoći da se bašta proširi i da se ozeleni školsko drveće“, rekla je Tomanić.

Vuk Nikolić, učenik devetog razreda istakao je radost zbog sadnje mladica s obzirom na to da će to drveće ostati i za buduće generacije – „Lijepo je vidjeti zelenilo u školskom dvorištu“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Učenici OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina ozelenjavaju školsko dvorište (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *