Bijeljinac Đorđe Perić svirao sa moskovskim Simfonijskim orkestrom (foto, video)

Bijeljinac Đorđe Perić svirao sa moskovskim Simfonijskim orkestrom (foto, video)


Uspješni mladi virtuoz Đorđe Perić, večeras je imao priliku da pred ruskom publikom svira sa moskovskim Simfonijskim orkestrom u okviru projekta “Zlatna vrata Sibira”.

Da muzika ne poznaje granice, dokazao je mladi Perić koji je svoj talenat nesebično pokazao u nekoliko zemalja svijeta, a sada je na red došla i Rusija gdje je pokazao svoje umjeće.

“Za mene je posebna čast što sam večeras imao priliku da predstavim sebe i svoju zemlju na ovako bitnoj manifestaciji. Svjestan sam da sam sa svojih 13 godina mnogo postigao i da mi je ljubav prema muzici otvorila mnoga vrata”, iskren je Đorđe.

Sala “Moskva” u Moskvi bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Pred 5.000 ljudi uz dirigenta, zaslužnog umjetnika Rusije, Feliksa Aranovska, Perić je pokazao ogroman talenat koji posjeduje.

“Imao sam priliku da se susretnem sa predstavnicima kulturnog života Moskve i da dogovorimo dalju saradnju u oblasti kulture”, rekao je profesor Slaviša Perić, direktor OMŠ “Kornelije Stanković”.

Podsjećamo, ovaj trinaestogodišnjak učenik je Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ u Bijeljini, u klasi svog oca profesora Slaviše Perića i do sada je osvojio skoro 200 nagrada širom svijeta. Takođe, Perić je i aktuelni prvak svijeta u harmonici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Bijeljinac Đorđe Perić svirao sa moskovskim Simfonijskim orkestrom (foto, video) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *