Uspješno završen još jedan „Mali kompozitor“: Nagradu za 3 najbolje pjesme odlučile ocjene dječjeg žirija, prvu nagradu festivala osvojila Anđela Mićanović iz Bijeljine

Uspješno završen još jedan „Mali kompozitor“: Nagradu za 3 najbolje pjesme odlučile ocjene dječjeg žirija, prvu nagradu festivala osvojila Anđela Mićanović iz Bijeljine


Na završenom 17. festivalu dječjeg muzičkog stvaralaštva „Mali kompozitor – Banjaluka 2023″ prvu nagradu osvojila je kompozicija „Čudan san“ u izvođenju Anđele Mićanović iz Bijeljine.

Prema već ustaljenoj tradiciji, festival „Mali kompozitor“ je i ove godine održan povodom 20.novembra, Međunarodnog dana djeteta u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci. Festival je svojim sedamnaestim izdanjem u potpunosti opravdao epitet jedinstvene kulturno-obrazovne manifestacija koja usko povezuje prosvjetu i kulturu i veoma je značajna sa aspekta vaninstitucionalnog obrazovanja djece i omladine.

U centralnoj festivalskoj večeri našlo se 14 kompozicija talentovanih malih kompozitora, tekstopisaca i izvođača iz Republike Srpske i čitave Bosne i Hercegovine. Kao jedini festival za djecu sa uporištem u zvaničnom Nastavnom planu i programu za osnovnu školu, “Mali kompozitor” je i ove godine ostvaren zahvaljujući pregalaštvu i saradnji više od četrdeset muzičkih pedagoga ( univerzitetskih profesora, profesora srednjih i osnovnih muzičkih škola i velikog broja nastavnika Muzičke kulture), što mu daje poseban pedagoško-edukativni karakter i specifičan stručni dignitet i kredibilitet.

-“Mali kompozitor” je u proteklih 17 godina prepoznao preko 450 talentovane djece, omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad sa najboljim pedagozima. Osnovni cilj festivala koji je u proteklom periodu iznjedrio više od 280 autorskih kompozicija za djecu je afirmacija samostalnog dječjeg i literarnog stvaralaštva, te motivacija i podsticanje djece na dalji rad – izjavio je profesor Mladen Matović, direktor festivala.

Чланак Uspješno završen još jedan „Mali kompozitor“: Nagradu za 3 najbolje pjesme odlučile ocjene dječjeg žirija, prvu nagradu festivala osvojila Anđela Mićanović iz Bijeljine се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *