Završena prva faza radova na primjeni energetske efikasnosti u objektu područne Osnovne škole “Sveti Sava“ u Batkoviću kod Bijeljine (foto)

Završena prva faza radova na primjeni energetske efikasnosti u objektu područne Osnovne škole “Sveti Sava“ u Batkoviću kod Bijeljine (foto)


Protekle sedmice, Ljubiša Stanišić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Bijeljina prisustvovao je završetku prve faze radova na primjeni energetske efikasnosti u objektu područne Osnovne škole “Sveti Sava“ u Batkoviću.

Projekat implementacije mjera energetske efikasnosti i promjene sistema grijanja uvođenjem toplotnih pumpi u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Batkoviću Gradska uprava Grada Bijeljina sufinansira u iznosu od 100.000 KM. Procijenjena vrijednost ukupnog projekta je oko 200.000 KM, a ostatak finansira Karitas Švajcarske.

U prvoj fazi projekta obuhvaćeni su radovi koji se odnose na zamjenu dijela vanjske stolarije, utopljavanje stropa objekta, izradu termofasade i ugradnju efikasnije rasvjete i termoventila.

Memorandum o saradnji između Grada Bijeljina i Karitasa Švajcarske, koji se odnosi na „Projekat energetske efikasnosti i korištenje obnovljivih izvora energije“ potpisan je 14. decembra 2021. godine. Realizacijom ovih projekata, pored uštede materijalnih troškova za grijanje školskih objekata, znatno će se smanjiti i emisija štetnih gasova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Završena prva faza radova na primjeni energetske efikasnosti u objektu područne Osnovne škole “Sveti Sava“ u Batkoviću kod Bijeljine (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *