OSTOJIĆ, BORS: Neophodnost njegovanja kulture sjećanja na junake koji su branili srpske prostore, bez kojih danas ne bilo ni Srba ni Srpske

OSTOJIĆ, BORS: Neophodnost njegovanja kulture sjećanja na junake koji su branili srpske prostore, bez kojih danas ne bilo ni Srba ni Srpske


Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić istakao je neophodnost njegovanja kulture sjećanja na junake koji su branili srpske prostore, bez kojih danas ne bilo ni Srba ni Srpske.

Ostojić je naveo da je Republika Srpska jedan od najvećih uspjeha u istoriji srpskog naroda i da je svoju međunarodnu verifikaciju dobila potisivanjem Dejtonskog sporazuma prije 28 godina.

„Imamo svi obavezu, prvenstveno prema poginulim našim junacima u odbrambenim ratovima vođenim na srpskim prostorima, da sačuvamo Republiku Srpsku, jer to je ujedno i obaveza prema budućim pokoljenjima“, rekao je Ostojić novinarima u Banjaluci nakon polaganja vijenaca kod spomenika stradalim Srbima u Veleizdajničkom procesu.

On je naglasio da Republika Srpska može biti uspješna samo ako se gradi sloga i jedinstvo jer je to put opstanaka.

„Vjerujem da Srpsku gradimo ekonomski i na svaki drugi način i da ćemo je ostaviti budućim generacijama jaku i slobodnu“, naglasio je Ostojić.

Na Spomen-obilježje žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija danas su položeni vijenci povodom obilježavanja Dana oslobođenja Banjaluke u Prvom svjetskom ratu.

Dan oslobođenja Banjaluke u Prvom svjetskom ratu od 2019. godine zvanično se obilježava kao gradski praznik.

Veleizdajnički proces vođen je od 1915. do 1916. godine protiv srpskih rodoljuba u Prvom svjetskom ratu. U to vrijeme Bosanska Krajina i BiH bile su pod okupacijom Austrougarske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

Чланак OSTOJIĆ, BORS: Neophodnost njegovanja kulture sjećanja na junake koji su branili srpske prostore, bez kojih danas ne bilo ni Srba ni Srpske се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *