STAJIĆ: Rukovodstvo Komunalca i Gradonačelnik nisu mislili o radnicima, jer da jesu, ispoštovali bi Odluku Skupštine i uplatili im 300.000 KM

STAJIĆ: Rukovodstvo Komunalca i Gradonačelnik nisu mislili o radnicima, jer da jesu, ispoštovali bi Odluku Skupštine i uplatili im 300.000 KM


Drago Stajić, ispred SDS Semberija – Mićo Mićić, na predstojećoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina rekao je da je nelogično objašnjenje direktora Kulića da je povećanje cijena odvoza komunalnog otpada neophodno zbog poskupljenja nafte.

„Direktor je rekao da je poskupila nafta, te da je neophodno povećanje cijene odvoza otpada. Tačno, poskupila je nafta. Ali šta bi trebali poljoprivredni proizvođači da kažu koji obrađuju zemlju, isto naftu sipaju, mehanizacija slična a 100% im pojeftinili proizvodi koje prodaju.Gdje oni da traže spasa i podignu platu koju sami zarađuju?“, kaže Stajić.

Nakon održane sjednice, Stajić se ponovo oglasio, te istakao da bi prijedlogom za povećanje cijene odvoza komunalnog otpada, cijena zapravo bila povećana za 60%.

„Prijedlog poskupljenja odvoza komunalnog otpada prezentovan je u momentu kada nastaje zimska tarifa, odnosno, kada je odvoz smeća skuplji za 40% pored redovne tarife i dodatnih 20% koji su željeli da nametnu, to je 60% optrećenje građana, a ne 20%. Takođe, Komunalac odvoz pepela deponuju, a ne plaća nikome, što je čista dobit Komunalca“, rekao je Stajić.

On je takođe istakao da rukovodstvo Komunalca i Gradonačelnik ni u jednom momentu nisu mislili na radnike Komunalca, s obzirom da nisu isplatili 300.000KM koje je Skupština obezbjedila rebalansom budžeta.

„Skupština Grada je obezbjedila finansije da se najniže plate podignu rebalansom budžeta u prošloj godini, tako da rukovodstvo i Gradonačelnik nisu mislili o radnicima, jer da jesu, ispoštovali bi odluku Skupštine sa 300.000KM i obezbjedili im povećanje najnižih plata. Tu je najveća odgovornost direktora Komunalca zato što nije postupio po zakonskim propisima i obezbjedio sredstva koja je trebao da isplati Gradonačelnik i Gradska uprava“, kaže Stajić, odbornik SDS Semberija – Mićo Mićić.

On je takođe napomenuo da podržava da se radnicima koji rade na najtežim poslovima u Komunalcu obezbjedi veća plata, te da je Skupština to i prepoznala i upravo iz tih razloga obezbjedila 300.000KM, koje Gradonačelnik nije isplatio.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак STAJIĆ: Rukovodstvo Komunalca i Gradonačelnik nisu mislili o radnicima, jer da jesu, ispoštovali bi Odluku Skupštine i uplatili im 300.000 KM се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *