Svečano otvorena zajednička izložba ,,Prosvjete” i ,,Semberskih novina“: Višnjićevi dani kroz vrijeme i Semberske novine

Svečano otvorena zajednička izložba ,,Prosvjete” i ,,Semberskih novina“: Višnjićevi dani kroz vrijeme i Semberske novine


Predsjednik bijeljinske “Prosvjete” Slaviša Mikić ,naglasio je nakon otvaranja, da je ova izložba prilika da se povodom jubilarne tridesetogodišnjice organizovanja kulturne manifestacije “Višnjićevi dani”, ovjekovječi dosadašnja uspješna saradnja “Prosvjete” i najstarijeg semberskog informativnog glasila, “Semberskih novina”.

-Smatrali smo da je tridesetogodišnjica organizovanja kulturne manifestacije “Višnjićevi dani” pravi moment da se okrenemo iza sebe i da pogledamo odakle smo krenuli, kojim putem smo pošli i gdje smo danas. Naša saradnja sa “Semberskim novinama” je uvijek bila na visokom nivou i nama je posebna čast što jedan pisani medij, koji sve vrijeme izlazi na ćiriličnom pismu, prati rad “Prosvjete” i prati “Višnjićeve dane”, svih ovih trideset godina. Iz mnoštva pisanog materijala, za izložbu smo izabrali ono što je najinteresantnije i što prati razvojni put i sam karakter ove naše manifestacije”, istakao je Mikić.

Direktor JIP „SIM” Bijeljina Zoran Zekanović izrazio je ovom prilikom zadovoljstvo zbog višedecenijske dobre saradnje “Prosvjete” i “Semberskih novina”, odajući ujedno priznanje svim novinarima, koji su godinama vrijedno radili i doprineli da “Semberske novine” postanu jedinstven hroničar vremena i dešavanja na ovim prostorima.

– Ova izložba hronološki prikazuje “Višnjićeve dane” iz ugla “Semberskih novina”, odnosno kroz pero naših novinara. “Semberske novine” su pravi primjer koju težinu imaju pisane riječi i fotografije objavljenje u pisanom mediju. “Semberske novine” oduvijek prate sva dešavanja i sve manifestacije na području Bijeljine, Semberije i Majevice i na taj način su zaista jedinstven hroničar vremena”, naglasio je Zekanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Svečano otvorena zajednička izložba ,,Prosvjete” i ,,Semberskih novina“: Višnjićevi dani kroz vrijeme i Semberske novine се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *