BRČKO: Završena popravka nasipa na Savi

BRČKO: Završena popravka nasipa na Savi


Završeni su radovi na dijelu odbrambenog nasipa na Savi u Vučilovcu i Krepšiću kod Brčkog.

Mještani su odahnuli, a iz Vlade Distrikta i rukovodstva mjesnih zajednica preporučuju da se ovaj objekat ne koristi u privatne svrhe, bez izričite dozvole nadležnih organa.

Dio nasipa od 50 metara provaljen je u aprilu, zbog lošeg nasipnog materijala kojim je građen nakon poplava 2014. godine.

Od tada su mještani Krepšića i Vučilovca brinuli da ih ne zadesi slična sudbina i da ponovo moraju napuštati kuće i spasavati stoku.

– Po mom mišljenju to je dosta solidno i kvalitetno urađeno. Mještani su odahnuli malo dušom, mogu mirnije da spavaju. Upravo ovih dana Sava malo i nadolazi tako da s te strane ne bi trebalo da bude problema – rekao je mještanin Milan Ignjić.

Vlada je za popravku nasipa iz budžeta izdvojila 140 hiljada maraka, ali je posao zbog složene nabavne procedure, kasnio.

Šef Odsjeka za vodoprivredu u Vladi Distrikta Ijad Bakić je rekao da mu je žao mještana naselja Krepšić i Vučilovac i što se ovo desilo, ali da je procedura takva.

– Strah kod mještana postoji. Mi smo završili svoj dio posla i što se tiče toga mogu slobodno da spavaju – dodao je Bakić.

Apel iz Vlade i mjesnnih zajednica da pojedinci prestanu da preko nasipa izvoze drva traktorima, voze automobile ili napasaju stoku na odbrambenom pojasu.

To je, pored ranijeg lošeg pjeskovitog nanosa, dodatno ubrzalo raspadanje nasipa.

Predsjednik MZ Vučilovac Milan Ignjić kaže da se na to uvijek apeluje, ali da postoje oni i koji to ne poštuju, ali da sada mora biti drugačije. 

U toku je još osam manjih ili većih zahvata na rekonstrukciji vodotoka i vodoutvrda na području Distrikta.

Za ove namjene rezervisano je 800 hiljada maraka budžetskih sredstava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

Чланак BRČKO: Završena popravka nasipa na Savi се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *