Duatlon za mališane u Ugljeviku: Radost, sreća i igra najmlađih

Duatlon za mališane u Ugljeviku: Radost, sreća i igra najmlađih

U okviru obilježavanja “Evropske sedmice mobilnosti” u Ugljeviku je za mališane uzrasta do 12 godina održan “Duatlon kids” krug trčanja-krug vožnje bicikla-krug trčanja.

Mladen Stevanović u ime organizatora kaže da Škola sporta “Mali šampioni” svake godine obilježava “Evropsku sedmicu mobilnosti”.

-Mališani su danas u prilici da isprobaju potpuno nov sport a to je duatlon. To je prilika za sve njih da okuse čari takmičarskog duha sa naglaskom na uživanje i učestvovanje-rekao je Stevanović.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić prisustvovao je ovoj zabavi za mališane čiji je pokrovitelj opština Ugljevik i istakao da se u ovoj opštini uvijek podržavaju najmlađi.

Perić je napomenuo da je opština Ugljevik uvijek ulagala u razvoj sporta od infrastrukture pa do tekućih sredstava.

-Opština Ugljevik je pokrovitelj svih manifestacija, ali i škole sporta, plivanja i svih drugih edukativnih sadržaja-podsjetio je Perić i najavio još snažniju podršku najmlađima u narednom periodu.

Takmičenje za mališane je održano u novoizgrađenom ugljevičkom parku.

-Važno je da ove naše divne površine koristimo kako je najbolje i da naše najmlađe učimo zdravom načinu života jer je fizička aktivnost, fizičko zdravlje i mentalno zdravlje prednost zdravog odrastanja naših mališana-zaključio je Perić.

Dešavanja u Semberiji
Izvor: desavanjausemberiji.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *